18 Eylül 2009 Cuma

Sırası Gelmedi Mi?


Bu dört genç oyuncu çok farklı niteliklere sahip. Hepsi şans bulduklarında ve yeterli olgunluğa geldiklerinde milli takımda alternatifsiz. Belki Ferhat-İsmail Köybaşı rekabeti yaşanır ama Ferhat daha dengeli, nerede ne yapacağını bilen bir isim şu aşamada. Bir diğer özel durum ise sahada hepsini aynı anda kullanabilecek olmanız.Yani Ferhat ve Aydın sol kulvarı kullanırken forvet arkası Özer tek forvet, pivot Batuhan'ı besleyebilir. Arda Turan da bu neslin oyuncusu olduğundan yabana atmıyoruz tabii ki, sağ kanatta kendisinin. Yedekte Sercan, forvet ikilenmek istendiğinde, sağ veya sol kanat yorulduğunda/yokluğunda( kesebiliyorsa varlığında ) oyunda.
*********************************************
Biraz ütopik geliyor ama benim gözümde sorunlu futbolcu yoktur, adam yönetimini bilmeyen teknik direktör vardır. Yoksa şu anda dünyanın en şımarık, en gamsız oyuncusu aynı zamanda dünyanın en pahalısı ünvanını taşıyor olmazdı.
*********************************************
Velhasıl bu dörtlü usta ellerde biraz da şans yüzlerine gülerse bizi dünya şampiyonu yapan kadronun temeli de olabilir, birkaç sene içinde herhangi bir ikinci lig takımında da. Ancak şu bir gerçek ki bu ve bunlar gibi gençlerin başarıları asla mevcut A Milli takım gibi sistemsiz, bireysel çabalar ve şansla gelen başarılar olmayacak. Sistemli, sağlam adımlar atan, mental değerleri yüksek bir gelecek istiyorsak bu oyunculara sahip çıkmalı, şans vermeye başlamalıyız.
Mesela Özer, şans bulması için daha iyi bir ortam olabilir mi sizce?

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails