5 Eylül 2009 Cumartesi

Büyük futbolcu olabilmek


Futbolcu-iyi futbolcu-büyük futbolcu kavramlarının çoğu yerde iç içe geçip kesişim kümeleri oluştursa da keskin sınırlara sahip olgulardır.Ya sıradansındır ya iyi.Ya iyisindir ya da büyük...Bünyesinde barındırdığı özellikler ile futbolcu tayin eder kendi yerini.Kimisinde futbol adına herşey vardır tek birşey hariç Kazım'da olduğu gibi.Nedir o,futbol kafası olabilir mi acaba?O olsa Kazım büyük futbolcu olabilir mi acaba?

Resimdeki arkadaş büyük futbolcu olmuş bu sene.Hızı olmayan,gücü ortalama olan ,seriliği ortalama olan bir futbolcu kendisine böyle bir yer edinebiliyorsa onda başkalarında çok nadir rastlanan birkaç olgu vardır muhakkak.Liderlik,sorumluluk alma ve oyun kafası gibi...

Colin Kazım Richards'a bakınız.Güç desen epeyce.Bilek desen,o da var...Uzun mesafe hızıda Arda'dan iyidir,şutuda,kafaya da Arda'dan iyi çıkar.Kısacası baya sağlam özellikleri vardır.

Ancak Arda ile farkını belirleyen en temel unsur yukarıda belirttik.Arda'da kimi özellikler standart futbolcu özelliği olsa da öyle bir kafa var ki bu arkadaşta öyle bir futbol duruşu var ki bağırıyor ''ben fazlayım buralara'' diye.

En güzeli de kendisi de farkında kimi şeylerden bünyesinde sınırlı miktarda olduğunun.Mesela hızlı olsa senelerdir aynı çalımı atmazdı bu oyun vizyonuyla.Senelerdir sağa sola çekip 5 metrelik hızlanmasını kullanmaya kalkmazdı.Eğer ki farkında olmasaydı kendi özelliklerinin Arda Turan olamazdı belki de.Ancak o bilincinde olayın.Çıkıp gayet gocunmadan ''Aydın Yılmaz benden daha yetenekli '' demişliği de vardır.Özer 'de en az Aydın kadar yetenekli Arda emin ol.Ama sende ki farklı birşey.İşte o çok az oyuncuda var.

Baya bir topçusun Arda gerçekten.Hatta büyük topçusun gözümde.Aman bozma kendini .Senden daha yeteneklileri var,gelecektir de.Ancak senin gibi oyun kafasına sahip oyuncu,senin gibi lider az bulunur.Bosna maçıda ellerinden öper.Gitmen gereken bir Dünya kupası var...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails