27 Eylül 2009 Pazar

La Liga Cumartesi


Çok da tempolu bir futbol oynandığını söyleyemeyiz La Liga'da bugün. Kaka'nın girişi ile daha kompakt bir takım haline gelen Real Madrid, istediği skoru aldıktan sonra kendisini hırpalayan Malaga'lılardan intikamını almaya başlayan Barcelona ve son dakikada Maxi'yi durduramayıp 1 puana razı gelen Valencia yine de bütün bir akşamı futbolla geçirmemi sağladı.

Şu bir gerçek ki sahip oldukları güçten ötürü La Liga'da bütün takımlar Real Madrid ve Barcelona'dan nefret ediyorlar. Özellikle Real Madrid daha medyatik olması sebebi ile bu nefreti basından da görüyor. Barcelona bu açıdan biraz daha sempatik. Valencia acıların takımı rolüne bürünmüşken Atletico Madrid hala Simao gibi bir adamdan medet ummanın cezasını çekiyor. Neyse ki Banega artık şans bulmaya ve ağırlığını koymaya başlamış da ortasahanın direnci bir nebze artmış.

Normalde ezelden beri Valencia'cıyımdır ancak bu maçta kendimi 90. dakikaya kadar maçı 2-1 geride götüren Atletico'nun gol atmasını dilerken buldum. Türk milletinin ezilenden yana olma psikolojisi midir acaba diye düşündüğüm an asıl sebebi bana Valencia teknik direktörü Unai Emery gösterdi ve maçın 75. dakikasında Joaquin'i oyuna aldı. Bu takımda bir de Vicente'nin olduğunu da hesaba katarsak akılsız başın ve İspanya Milli Takımının gazına gelen yenilmeye mahkumdur psikolojisi ortaya çıkıyor. Vicente ve Joaquin, Mata ve David Silva'nın arkasında kalıyorlar ancak bence bu ligi çok iyi tanıyan iki isim sahada olmalı. David Silva forvet arkası olarak yine forma giyebilir, Mata'nın henüz hazır olduğunu zaten düşünmüyorum.

Son olarak, Valencia-Atletico Madrid maçında paranın satın alabileceği pek çok yıldız oyuncunun olduğu dikkatimi çekti. Assunçao, Ujfalusi, Reyes artık amaçsız kalmış, heveslerini yitirmiş, takımlarına inanmadan oynuyorlardı sanki. Yeni bir başlangıç için bu yaşta TSL'yi deneyebilirler. Hemde çift haneli bonservis ücretlerine çıkmaya gerek kalmadan. Vicente, Joaquin, Zigic ve Maduro da biraz daha yüksek fiyata sahip olsalar da ligimizin iki lokomotif kulübünü geri çevirmeyeceklerdir düşüncesindeyim. Özellikle Vicente'yi oldum olası Fenerbahçe'de görmek isterim. Alexis gibi ayakları çabuk bir stoper de Türk futboluna gelmedi gitti...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails