2 Temmuz 2011 Cumartesi

Kısa Kısa Yeni Genç Oyuncular



Soldan sağa: Hasan Erbey,Mehmet Topçu,Berk Elitez,Gökay,Aykut Kıratlı, İlyas Yılmazer, Recep Niyaz

Özellikle A2 sezonu başladığında daha ayrıntılı şekilde yazacağız ama şimdiden meraklısı için kısa kısa notlar düşelim dedim.

Hasan, Berk ve Gökay iki sezon önce devre arasında kampa dahil edildiği için tanıtıma ihtiyaç duymuyorum. Oyuncu künyesi için arama kısmına bu oyuncuların ismini yazarak arama yapabilirsiniz.

Öncelikle Mehmet Topçu'dan başlayayım. Kendisi orjinal ve ''süpersolak'' tanımına uygun bir oyuncu. Oyun görüşü ve pas kabiliyeti çok iyi. Yalnız , bahsi geçen klasman A takım klasmanı ise bunlar yetersiz kalabiliyor. Mehmet'in bu dakikadan sonra yapacağı şey fiziksel yüklemelerle özellikle üst bölümünü geliştirmek. Klasik , pasör 10 numaradır kendisi. A Takımın sağlık heyeti Beşiktaş'ın Muhammed'e uyguladığı programın benzerini Mehmet'e uygulayabilir. Kendisi İngiliz takımlarının takip ettiğini ve Fenerbahçe'nin ciddi uğraşlar sonunda camianın içinde tuttuğu belirtmek lazım.

Aykut Kıratlı yanılmıyorsam Fenerbahçe'nin futbol okullarından gelip altyapıya yerleşen, oralarda da her klasmanda oynadıktan sonra A Takım alınan bir isim. Ben kendisini çok fazla izleme şansına sahip olamadım ama içeriden gelen haberler kalecilik yeteneğinin çok iyi olduğu yönünde. Keza ayağınında iyi olduğu söyleniyor. Seneye a2 takımda direkt oynamaya başlayınca daha çok şey yazarız elbet.

İlyas Yılmazer geçtiğimiz sezonun devre arasında Pendik'ten alınan iki genç oyuncudan birisi. Esasen sol açık olmasına rağmen Aykut Kocaman'ın Hasan Erbey'i ön libero denetme isteği üzerine stopere kayan sol bek oyuncusu Devrimcan'ın yerine sol bekte oynadı sezonun önemli bir bölümünde. Ayağı pas yapan, rastgele top atmayan, hırslı,mücadeleci ve sert bir oyuncu. Genç yaşında Pendik'te A Takım oynaması önemli bir referans hakkında. Zira oynadığı ligde (Spor Toto 2. Lig) bu yaşta müsabakaya çıkmak kolay iş değildir. Nispeten daha tecrübeli ve fizik olarak iyi seviyede olan oyuncuları tercih ederler ki İlyas Pendikspor'un altyapı takımlarında kazanılan başarılarda başrol oynadığı için A Takıma layık görülenlerden olmuş. Onun içinde daha detaylı değerlendirmeyi önümüzdeki zamanlarda yazarız.

Recep Niyaz Denizli'den gelen ve gerek fiziksel özellikleri gerek yeteneği ile '' Yerli Messi '' etiketini üstünde taşıyan bir oyuncu. Yalnız Messi yakıştırması aldatmasın, zira Recep'in bence kendine has ve yaş grubunun üstünde bir oyun tarzı-kafası var. Futbolun topsuz yanını çok iyi oynayan, ayağına gelen top gelmeden ne yapacağına karar verip ; topla buluştuğunda en kısa zamanda en basit şekilde en verimli kararı veren bir oyuncu. Hani Messi gibi üç kişiyi bağlayıp gittiğine çok tanık olmasam da a2 takımından bir oyuncunun benim Muhammed Demirci'yi övmem karşısında '' Bu da birşey mi, bizim Recep bundan çok daha iyi; ayağından top alamıyoruz '' dediğini de vurgulamak gerek. Üç dört kişiyi bağlayan oyuncu görme arzusunu kısa vadede tatmin etmez ancak bu yönününde olduğu sıkça söyleniyor. Kısacası değişim sürüyor, darısı sahada görmeye...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba abi ...berk elitez adlı oyuncu fiziken nasıl ?süper ligde dayanıklılık gerekiyor bildiğiniz gibi ve berk bu konuda problem yaşar mı acaba?

Diferansiyel dedi ki...

Fizik olarak iyi durumda ama güçlenmesi ve tecrübelenmesi lazım. Mevcut forvet oyuncuları varken şans bulma ihtimali çok az.

Related Posts with Thumbnails