6 Eylül 2009 Pazar

Futbolun Perileri


Pek çok kişi gibi bende gecenin karanlığında bu dev maçı izlemeyi bekledim ancak pişmanlık duyduğumu söylemem gerekir. Temposu ve superclassico'ya yakışır şık hareketleri pek göremediğimiz gibi, takımlardan biri tüm planlarını oynatmamak üzerine yapınca futbol çirkinleşiyor.

Sahada çok etkin, rakip kaleye akın akın giden bir Brezilya yoktu ancak Arjantin''li futbolcuların beynine "indirin" felsefesi öyle yerleştirilmiş ki top ayaklarındayken bile vurmak geçiyordu sanırım akıllarından. Maçın ağırlığını kaldıramamasından mıdır, Messi hayranlığından mıdır bilinmez, gereksiz bir Arjantin kollaması içinde olan hakem de eklenince pek çok tekme izledik Tangoculardan. Kaka'nın formasının çekilmesine sarı kartı veremeyen hakem aynı topun dönüşünce Lucio'ya kartı verince standartlarının olmadığını belli etti, bunu sorgulayan Kaka'ya da "Sus zaten battık, bi de sen konuşma" sarısı çıktı.

Velhasıl maçtan önce kazanmasını gönlümden geçirdiğim Arjantin ilk 15 dakikada beni kendinden soğuttu ve sahanın esmer çocuklarının gollerini keyifle izledim. Bir diğer sevindirici unsur ise Kaka'nın formunu bulmaya başladığını görmek oldu, çok iyi bir oyun ortaya koydu ve Milan dönemindeki kaçak güreşme sevdasından kurtulup sorumluluk aldı. Darısı Ronaldinho ve Adriano'nun başına...


Arjantin Milli Takımında yüzüne bakarak tanıyamadığımız
oyuncular olması da başka bir post konusu tabiiki.. 

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails