28 Eylül 2009 Pazartesi

Ermenistan Maçının Provası Yapıldı!














Çok uzun bir yolculuktan sonra Bursa şehrine girince hafiften heyecanlandık , malum Türk tribünlerinin en iyi taraftar grupları arasında gösterilen Bursa Tribünlerine deplasman yapmak kolay olmasa gerek..










Maçın gergin geçeceğini Bursa tribünlerinin siyasi slogan atacaklarını biliyorduk.Bunun için önce Diyarbakır ' dan bizimle beraber yola çıkan arkadaşlarlarımıza daha sonrada megafon ile Bursa Tribününde ki 700-800 Diyarbakırsporluya durumu izah ettik ve tuzağa düşmememiz gerektiği konusunda uyardık.

Bursaspor stadına girdiğimiz anda üst resimde de görülen (resime göre sağ ) Bursaspor taraftarları münferit olarak" PKK DIŞARI , BÖLÜCÜLER DIŞARI , APONUN P...LERİ " vs. şeklinde başladılar.Norman annemize , eşimize , edilenleri saymıyorum onlar Türkiye ' de ki her stadyumda olabiliyor malesef.

Bursaspor seyircisini tebrik ediyorum.Milli maçta oynanmıştı ancak bu kadar güzel (!) destek verilmemişti.Demek ki Milli maç oynatırsanız Bursa ' da rakibin üzerine Diyarbakırspor amblemi vurun desteği görün..



















İlk dakikadan itibaren büyük bir efor sarfettik , Gerek Bursa Emniyeti , Gerekse Diyarbakır'dan gelen İl Spor Güvenlik Kurulundaki abimizle..Ama kırılma anımız 20 inci dakikaydı..Bursaspor Açık kale arkasından küçücük bir Diyarbakırsporlu çocuk kafasına taş yiyince..


Bu sefer , bizim bulunduğumuz tribün kafamıza atılan taş , asma kilit , koltuklarla aynen iade edildi hatta daha ileri gidip telleri aşıp Bursa seyircisi üzerine gidilmek istendi..Bu bile Bursa seyircisinin gerilemesine sebep oldu hem bu kadar sağlam Diyarbakır tribünü beklemiyorlardı hemde deplasmanda onlara bu giderin yapılacağını beklemiyordu Bursalılar..














Hiç şüphesiz seyirci açısından maç Ermenistan maçı öncesinde prova niteliğindeydi.Onların gözünde Ermeniler öncesinde Kürtler için gereken yapıldı , sıra Ermenilerde..

Bir kaç kelimede özel bir durum için söylemek istiyorum ;
Cezaların caydırıcı olmadığı bir ülkede bunu yapanlar asıl bölücülüğü yapıyorlar.Dün Diyarbakır Tribününde ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' tezahüratı Bursa Polisinden alkış aldı , İstiklal Marşının okunmadığı takım dedikleri Diyarbakırspor Taraftarları gür sesle okuduklarında kendileride inanmadı , ancak bu hakaretler artık bunları azaltacakır , çünkü bizi bu ülkeden soğutuyorlar.Bu olayları yapanlar sadece Bursa ' lı taraftarlar değil bir çok yerde..

Peki bundan sonra ne olacak ? Hiç birşey olmayacak..Siyahi futbolcuya zenci demek ırkçılık , Kürt takıma PKK demek 10 bin lira ceza..Verin bakalım 6 puan silme , hükmen mağlubiyet bir daha oluyor mu ? Demek ki Federasyon ' da , Adli Mercilerde , Devlette bu durumdan hoşnut..Bu kurumların hoşnut olmadığı birşey Tribünlerde olabilir mi ?

3 yorum:

muratuygar22 dedi ki...

KUSura Bakmayın Ama Pkk Bayrakları Açıp Pkk lehine Tezahuratlar Yapıp Maç Ckısında Polise Taş atan bir taraftara Tek TEXas Değil Bütün Büyük Taraftarlar Size Bu Muameleyi Yapıcaklar!Kendi içinizdeki Bazı Taraftarları Temızleyemedikçe Küfürler Edildikçe Size aynı şekiL böle davranıcaklardır..

Adsız dedi ki...

maçtaydım , dediğinizin en ufak bir kanıtı var mıdır ?Böyle bir olay olsa polis durar mıydı ?karalayacaksak doğru yazıp karalayalım

muratuygar22 dedi ki...

Tam Bu Maçta Olmasa Bile Doğru Olan bu Değilmi Fener Maçı vs..Biz Kimin Neyi Ne amaçla yaptıgını bılıyorus ;)

Related Posts with Thumbnails