16 Eylül 2009 Çarşamba

Emre Tilev ile Şampiyonlar Ligi Keyfi


1- Kaleci Foster formayı Van der Sar´dan sökmüş spikerimize göre. Oysa ki Edwin Van der Sar sakattır ve muhtemelen ekim ayında sahada olacak‚ haftalardır sallantıda denen Manchester kalesini devralacaktır. 45 yaşında da olsa Foster o kaleyi Edwin´den alamaz.

2- "İştee görüyorsunuz‚ resmen ayağına basıyorrrr" diyerek galeyana getirmek istediği seyirci o an slow motion´da İngiliz takımındaki oyuncunun sadece omzuyla ittiğini görmektedir.

3- "Bu ayakkabı fırlatma olayı hep oluyor‚ biliyorsunuz Beckham´da Ferguson´a ayakkabısını fırlatmış ve kovulmuştu." diyerek bilgi verdi bizlere. Oysa kramponu fırlatan Beckham değil Ferguson´du. Beckham´ın bu olay yüzünden kaşı açılmış‚ takımla arasındaki bağları da akabinde koparmıştır.

4- İbrahim Üzülmez maç boyunca benim saydığım kadarı ile Valencia´dan 2 farklı stilde 7 çalım yemiştir. Muhteşem değildir‚ gemisini kurtaran kaptan değildir‚ kurt hiç değildir.

5- "-İşte görüntüdeki Neville‚ sahanın en yaşlı ismi ve 34 yaşında. Bugün 35 yaşındaki İbrahim Üzülmez ile aynı kanatta karşılıklı oynayacaklar." Yorumsuz.

6- İlk yarının bitiminde topa sahip olma oranlarını açıklarken "-Evet sayın seyirciler‚ Manchester United %65´lik topa sahip olma oranı ile maçta baskın görünüyor olabilir ama bu sizi yanıltmasın‚ en çok koşan 4792m * ile Beşiktaş." diyerek ilk yarı boyunca İngilizlerin Bjk´yi sahada koşturduğunu‚ oradan oraya dolaştırdığını aslında itiraf etmiştir ama futboldan anlayan tek kişinin kendisi olduğunu zannettiğinden olsa gerek bunu iyi birşey gibi bağıra bağıra söylemiş‚ hedef kitlesini hayal dünyasına götürmüştür. (*)Misal.

7- En az 2-3 metre ofsaytta olan Manchester Utd.´li oyuncunun pozisyonunda "-Sanki birşey yok" diyerek oyun kuralları ile alakasının yakinen sorgulanması gerektiği hissini uyandırmıştır. Zira bu adamın yakında taca giden topta penaltı bekleyebilitesi vardır.

8- Sahada sanki birden fazla Ernst varmış gibi top ayağına her geldiğinde "Alman Ernst, Alman Ernst" diyerek bizi ilerleyen dakikalarda "bu Ernst Alman malıysa kaporta sağlamdır" hissine sevketmiştir. Rakiple aramızda bir üstünlük kurma sevdası da olabilir tabii ki, çünkü Manchester United takımının ilk 18'inde hiç Alman oyuncu yoktu. Ama bizde vardı, nanikk nanikkk???

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails