25 Temmuz 2010 Pazar

Şansı Teptirmek


Muricy Ramalho, genç bir bek olarak Sao paulo da parladıktan sonra daha 23 yaşındayken ilk ve son transferini yapar. Gittiği takım kimsenin tanımadığı küçük bir Meksika takımı olan Puebla'dır. Burada ülkesinden uzakta sessiz sedasız büyük işler başarır fakat tanınırlığı Meksika sınırları içerisindedir.
Kariyerine 1985 yılında son verir ve teknik direktörlük kariyerine ilk adımı atar. Bir sene sonra yetiştiği takımın genç takımının başına geçer. Elinden geçen en büyük yetenekler ise Denilson ve hala taraftarlar arasında adı efsane olan kaleci Ceni. Ardından kendisini Çin topraklarında bulur ve ardı arkası kesilmeyen klasik brezilya ligi hocası olur. Aslında bizim de alışık olduğumuz tarzda bir kariyere adım atmıştır. Bazen yarım sezon bazen de ikinci sezonu göremez. Hatta maçlık deneyimleri bile olur, ta ki 2006 yılına kadar.



Sao paulo ya geri döner ama bu defa A takımın hocası olarak, üstelik inanılmaz sezonlar geçirir. 3 defa şampiyonluk yaşatır takımına Seri A da. Fakat bir türlü Libertodores kupasında başarı gelmez. 2009 yılında Cruzerio'ya elenmeleri kovulmasına sebep olur.

Bu sene 25 Nisanda geçen sene düşmekten son anda kurtulan Fluminense takımı ile anlaşır. Belki de hayatının en kötü kararlarından birine imzayı atmıştır.

Zaten asıl hikâyede burada başlar imzadan hemen sonra haziran ayında Brezilya tarzını hiç yansıtmayan Dunga'nın takımı Hollanda’ya elenir ve yeni hoca arayışları başlar.

İlk akla gelen isim geçtiğimiz senelerde Seri A da müthiş başarı kazanmış Ramalho'dur. Görüşmelere başlanır, zaten hocanın hayır demesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hemen evet der, medyaya yeni koç olarak ismi düşer ama dedik ya en kötü kararlarından birine imza atmıştır bir kere.

Fluminense başkanı geçen sene düşmek üzere olan takımı 10 maç sonunda lider olduğu için bırakmaya yanaşmaz. 2012 yılına kadar sözleşmesi olduğunu ve yeni bir hoca aramaya niyeti olmadığını açıklar.

Bu açıklama üzerine yeni bir isim aranır. Corinthias'ı Seri B'den Seri A'ya yükselten, 2008 yılın Brezilya kupasında finalist bir sonraki senede şampiyon yapan Mano Menezes ile anlaşılır. Menezes'in takımı ligde ikinci sırada ve bu senenin güçlü şampiyonluk adaylarından.

Ramalho'dan tek farkı kariyerindeki basamakları daha hızlı tırmanmasını sağlayacak böyle bir şansı tepmesini istemeyen bir başkana sahiptir. Bu habere en çok sevinende herhalde bizim Cristan ve Andre Santos olmuştur.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails