21 Temmuz 2010 Çarşamba

İssiar Dia Fenerbahçede

Transfer dönemlerin için keşke bir makine icat edilse ve taraftarın kafasından geçenleri okuyabilsek. Yıllarca yıldız transferlerinden sonra "Bu takıma sönmüş, buraya yatmaya gelen adam getirmeyin" diye serzenişler duyulur. 30-35 yaş arası oyunculara milyon euroların verilmesi eleştirilir.


Genç ve adı bilinmeyen bir oyuncu transfer edilir başkasının bonusu denir. Genç oyuncu almanın bir risk olduğu falan filan sözlerini duyarız.

Bunda suç taraftar kadar medyada görünen işi gücü sadece ligimizdeki karmaşa ve aptallıklarından beslenen çakarlar, enginlerinde suçu var. Futbol yorumculuğunu sadece lige, onu da oyunun kendisine değil dış etkenleri ve gerilime indirgeyenler utansın.

Dia'yı kanal A izleyicileri ve Fransa da yaşayan gurbetçi futbolseverler dışında tanıyan çok yoktur. Bir kere takımın en büyük eksikliği olarak göze çarpan öne geçildiğinde hızlı kontra işini Stoch ve Dia alınarak çözmüş bulunuyor Aykut hoca.

Afrikalı olması kafalarda soru işareti olsa da aslında oyuncunun geçmişine bakılırsa karşımıza tam tersi rakamlar çıkıyor. Takımının senede oynadığı maçların nerede ise tamamına yakınında görev almış, alt yapısı Fransız akademisi görmüş bir Senegalliden bahsediyoruz.

Alt yapı takımlarında Fransa milli takımı için oynasa da sonradan Senegalli tercih etmesini "kalbinin sesi" olarak yorumlamış buda aslında önemli bir parantez olabilir.

Burun bükenlerin ilk 3-5 hafta içinde süper adam, uçup gidiyor. Tebrikler yönetim laflarını bolca duyacağımı düşünüyorum fakat burada da bir sorun ortaya çıkacak şöyle ki Dia aynı performans düzeyini koruyabilen bir oyuncu değil. Maçtan maça bazen de maçın devrelerinde bile farklı oyuncuyu izliyormuş hissine kapılacağız.

Kendini sürekli geliştiren, güçlü kuvvetli ve kendi karakteri olan iyi bir oyuncu transfer edildi. Konuşulan ücretler doğru ise(6,5 milyon Euro) son iki senedir çıkış yakalamış ve gelişmeye açık bir oyuncu makul paralara alındı.

Seneye bu ligde iki hızlı kanat oyuncusuna sahip Fenerbahçe seyredeceğiz, üstelik kanatları maç içinde sürekli yer değiştiren daha fazla koşan daha fazla ısıran.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails