17 Temmuz 2010 Cumartesi

İnternacional'de Transfer Günleri

Gazeteleri karıştırırken şöyle bir haber gördüm, Dalton Fluminense ile sözleşme yenilemeyip İnternacional'a transfer oldu. U-20 Brezilya milli takımda Rafael Tolai ile iyi maçlar çıkarmışlardı. Hatta birazda Rafael'in gölgesinde kalmıştı fakat sağlam bir defans oyuncusu izlenimi bırakmıştı.
Bedavaya daha büyük bir vitrine çıkma şansı eline geçince de bu fırsatı geri tepmedi. Düşmemeye oynayan takımdan şampiyonluk adaylarından birine geçmek zaten büyük bir adım bununla birlikte ilk açıklamasında amacının 2014 Dünya Kupasında milli takımda oynamak olduğunu söylemiş.



Çok hareketli bir transfer sezonu geçiren İnternacional’den tek haber bu değil. U-20 şampiyonasın da birçok büyük takımın ilgi alanına giren Walter'da avrupa'ya giriş için belki de en doğru kulübe kapağı attı. Porto genç golcünün %50 bonservisine 4 milyon Euro ödedi, sakatlık sonrası tekrar eski performansına ulaşırsa 4-5 kat değerlenecek bir yatırım aslında.



Takımdan ayrılanlar sadece Walter ile sınırlı değil, son senelerde yetişmiş en önemli orta alan oyuncularından biri olan Sandro da 10 milyon Euro gibi bir rakama Tottenham yolunu tuttu. İngiliz futboluna uyum sağlar ise yeni bir Gilberto Silva performansı seyredebiliriz.



Gidenler kadar Dalton dışında gelen bir kaç yeni isimde var. Gelenlerden kayda değer iki isim var, ikisi de kulübün alt yapısından yetişmiş ve ispanyanın büyük takımlarına transfer olmuş isimler. Biri Valencia kaleci Renan diğeri ise eski Real Betisli Rafael Sobis.



Bu isimlerin dışında takımın en değerli ismi hala kadroda, Guiliano içinde birçok büyük kulübün talip olduğu konuşuluyor. Bakalım genç süper yıldız adayı önümüzdeki sene nerede seyredeceğiz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails