25 Ağustos 2010 Çarşamba

Das Dakar.

Dakar Rallisi'nin son dönem yıldızı, benim ise her zaman her türlü aracının hastası olduğum Volkswagen, 2011'de Güney Amerika çöllerinde yarışacak canavarını tanıttı. Daha önceki Race Touareg'lerde benim de gözüme çarpan bir detayı da düzelterek: Race Touareg'in normal Tourareg'e benzemesi gerekliliği. TDI motoru ile zaten kendini kanıtlamış Volkswagen Grubu (SEAT Leon TDI ile WTCC, Audi R10 TDI ve Audi R15+ TDI ile Le Mans 24 Saat) umarız yine galibiyeti alır. Kadroda yine Mark Miller, Nasser Al-Attiyah, Giniel de Villiers ve tabii ki "El Matador", ya da "Kral Carlos" Sainz var. Volkswagen Motorsport'un resmi sitesinde "Mission Dakar: Hattrick" şeklinde belirttiği gibi hedef yine ilk üçü işgal etmek. "İşte O Fotoğraflar!(Hahaha, nasıl profesyonelleşiyorum ama?)":

Volkswagen yeni tasarım yüzünü o yüzü epey kirletecek olan Race Touareg 3'te dahi kullanmış. İki şeritli ızgara ve kocaman VW logosunun yanında LED farlar da vazgeçilmez. Yakışmış.

Arkada ise stoplardaki ufak dokunuş bile bunun herhangi bir VW arazi aracı değil, bir Touareg olduğunu gösteriyor. Eskiden alttaki stoplar da yuvarlaktı.

Ta Güney Amerika'ya gideceğine bakmayın, tamponun altına bakarsanız araç Wolfsburg plakalı.

Arkadaki iki boyuna çıkıntı lastikleri saklıyor.

İçerisi çok teknolojik ve bir o kadar da dayanıklı. Bu kadar elektronik malzemeyi o şartlarda hayatta tutmak için havalandırma sisteminde epey ilerleme kaydedilmiş.

Bir diğer büyük iş de co-pilota düşüyor. GPS'ler, göstergeler, sıcak filan derken "Sizin işiniz de zor be abi..." kıvamına geliyor insan bakınca.

Bir ara Windows ekran koruyucularında borular vardı bitmek bilmeden dolaşırlardı, hatırladınız mı? Soğutma için bilgisayar karşısında düşünen VW mühendisinin ekran koruyucusunun devreye girmesi ile olaylar gelişmiş sanıyorum ki.

Volkswagen'in bize bir de bonusu var 2011 Dakar'da. Ortalığı karıştıracak olan Pick-Up sınıfındaki Amarok da bu yarışta boy gösterecek.






Eh, bize de "Das Dakar" izlemek düşer 2011'de o zaman.

By Mali SELIŞIK

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails