20 Ağustos 2009 Perşembe

Panathinaikos 2 - Atletico Madrid 3


Kendi evinde 3-2 mağlup oldu Yunan ekibi ama bundan daha önemlisi rövanş için hiç de umut vermeyen bir futbol oynadılar. Tribünlerde bunun farkındaydılar ki topun hakeme çarptığı pozisyonlar hariç hiç seslerini çıkarmadılar. Hücumda da savunmada da dengesiz bir takım olmuş Panathinaikos. Standartlarını sağlayamıyorlar ve takım içinde birbirlerini yanıltıyorlar sürekli. Çünkü futbolcu arkadaşının kapasitesini bilmek ister. Hangi durumda başı beladadır, hangi durumun üstesinden gelebilir? Bunları arkadaşlarına yansıtmazsa takım oynu ortaya çıkmaz.

Biraz daha detaylı baktığımızda Panathinaikos'un Galatasaray ile çok büyük benzerlikler gösterdiğini farkediyoruz. Defansif sol, savruk sağ bek ikilisi, göbekte hem kesici hemde yaratıcı oyuncular, solda ve forvette Liverpool eskileri ile Hollandalı bir teknik adam; Henk ten Cate. Durum böyle olunca Galatasaray Şampiyonlar Liginde mücadele etse idi sonuç aynı olurdu iddiası geliyor insanın aklına ama bu Galatasaray'ın Panathinaikos'tan artılarını görmezlikten gelmek olur. Çünkü iki takım için benzer dedik, aynı demedik.

Galatasaray şüphesiz ki kaleci bakımından bir adım önde. Leo Franco her ne kadar asla top class olamamış bir kaleci ise de vasatın altına da kolay kolay düşmedi. Kötü tercihleri takımı zaman zaman yaktı ama ortalama zekanın üstünde bir kalecidir Leo Franco. ( Ortalama zeka derken işin IQ boyutunda değilim. Bizim peder, nam-ı diğer Kaptan şöyle der: "Kalecinin hareketi sana aptalca geliyorsa şaşırma. Her kaleci biraz aptaldır çünkü aptal olmasa herkes oynarken o kaleye geçmezdi." Aslında çok da yanlış değil. Her büyük kalecinin çocukluğunda bir mahalle büyüğünün ona "Pişşt Edwin !! Sen geç bakayım kaleye" demişliği vardır muhakkak. ) Galatasarayın bir diğer artısı sağ kanatta. Leto ve Kewell kumaş bakımından örtüşmese bile en azından Leto sakat değildi diyerek sol kanadı eşleştirebiliyorum. Fakat sağda Keita'nın klasmanında bir topçusu yok Panathinaikos'un.

Bununla beraber, Atletico geçtiğimiz sene yaptıklarından çok da öteye geçemeyecek. Kadrosu neredeyse aynı. Kaleyi uzun yıllar güvenmeyi düşündükleri Asenjo'ya emanet etmişler. Defansa Juanito sol açığa Reyes ve sağ açık Valera takımı bir üst düzeye çıkaracak oyuncular değiller. Yedek kulübesine zenginlik katabilirler sadece ama yerine girdikleri oyuncuların pozisyonlarını doldurabilirler mi tartışılır. Gerçi ben her halükarda Simao yerine Reyes'i oynatırım ya neyse...

Son olarak maçı anlatan spikerin dediği gibi, tek kişilik takım. Artık anlatılması pek lazım görülmeyen adam; Sergio "Kun" Agüero.. Chelsea onun için bir yıl daha beklemek durumunda bugünkü maçtan sonra. Oyuncunun menajerliğini yapan IMG daha fazla tahammül de edemez zaten.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails