10 Ağustos 2009 Pazartesi

LAMBAYA PÜF DE...


9 Ağustosu 10 Ağustosa bağlayan gece oynandı Denizlispor-Fenerbahçe müsabakası. Sıcak, yorgunluk, goller vs. Hepsi gölgede kaldı demek geliyor içimden ama gölge için herşeyden önce ışık lazımdır. Bu ise yoktu ne yazık ki...

Bilindik şeylerden değil, işin altında yatan ihlâllerden bahsetmek istiyorum. Televizyon yorumcusu olarak kanallarda boy gösteren hiçkimse ne prosedürlerden ne de talimatlardan 1-2 sayfa okumuş olmadığından bu noktaya değinemediler. O da statüde elektrik kesintilerine karşı alınan önlem ve müsabaka temsilcisinin buradaki sorumluluğu.

"Maçın oynanacağı gün sabah/öğlen saatlerinde gerçekleştirilen eşgüdüm toplantısında kulüp eşgüdüm sorumluları, stadyum amiri, emniyet ve itfaiye yetkilileri ve 4. hakem hazır bulunur. Temsilci stadyumda tespit ettiği eksiklikleri rapor eder ve maçtan 1 saat önce yapılacak ikinci eşgüdüme kadar giderilmesini talep eder"di. Ancak bu uygulama bu sene değişti. Artık Federasyon sezon öncesi tüm stadyumlara ekipler gönderiyor. Eksiklikler sezon öncesinden belirleniyor ve her maç öncesi temsilciye bu belge gönderiliyor. Temsilci maça gittiğinde elinde bulunan listeye göre aksaklık giderilmiştir/giderilmemiştir puanı veriyor. İşletimsel Eksiklik raporunu maçın ardından tekrar gönderiyor ve bu sayede Federasyonun elinde her stadyumun durumunu gösteren güncel raporlar oluyor. Buraya kadar sorun yok. Sorun ise şurada;

Her Süper Lig takımının stadyumunda 1500KW'lık jeneratör bulundurması zorunludur. Yani stadyumda yetersiz jeneratör olması diye birşey söz konusu olamaz. Bu da temsilcinin elindeki raporda yazmaktadır. Bununla beraber temsilci maçın mevcut jeneratör sistemi ile başlamasını sağlamak ile yükümlüdür. Yani şehirde elektrik olsa bile müsabakanın oynandığı sırada stadyumda kullanılan elektrik jeneratörden gelmeli. Bu T.F.F.'nin maçın ortasında şehirde elektrik giderse stadyumda oynanan maçı etkilememesi için aldığı bir önlem. Oldukça da mantıklı ancak dün maçın temsilcisi İSMAİL HAKKI KÖKLÜKAYA ve KEMAL SİNAN TÜZÜN bunu uygulatmamış ve statü ihlali yapmıştır.

Maçın başlamasının neden 40 dakika kadar beklendiğinin cevabı da bana göre bu durum. Eğer ihmali gerçekleştiren sadece Denizlispor olsa idi 15 dakika sonra maç tatil edilirdi. Ancak paçasını kurtarmaya çalışan temsilci ve arkadaşlarının çırpınışını izleyen, ona zaman tanıyan hakemler yüzünden maçın gollerinden biri 9 Ağustosta, diğeri 10 Ağustosta atıldı..

Şükür ki golü atan Fenerbahçe oldu.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails