21 Şubat 2010 Pazar

Satranç Ustası Türk Milli Takımı'nın Başında

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRXsFVzgFifeb57a_FA6qdblVps7baiOEPJDifLlkZQRdS5_eZz8DkDO7T15vMXYIfquxxXyvOFZxn6caikVXSQarDNlyj5DrFj5K5ikjARu2g9vhUwlhv_jKziDx6mQBWxNncUWvx_Ec/s400/hiddink.jpg

Aslında haber eski ancak yorucu ve sıkışık tempodan dolayı postu bu geceye nasip oldu. Mahmut Özgener ve arkadaşlarını bu klas hareketten dolayı tebrik etmek gerekiyor.

Gittiği yerlerde büyük oranda başarı sağlamış bir futbol düşünürünü başa getirmek Türk futbolundaki mevcut sistemsizliğin önüne geçmek adına muhteşem bir hamle. Onun başında olduğu takımların değişen çehrelerini ve Barcelona karşısındaki Chelsea'si dışında oynadıkları pozitif futbolu izlemek büyük keyifti ki A Milli Futbol Takımının başına geçmesinden dolayı bu ve bunun gibi birçok sebepten ötürü inanılmaz mutlu oldum.

Geçmişinden bahsetmek küfür niteliğinde olacağından yazılacak fazla birşeyde bulamıyorum açıkçası.Barcelona'yı elemenin eşiğinden dönen Chelsea'sini, Barcelona'yı nasıl kitlediğini anlatmakta küfür niteliğinde olmasa da hakaret olacağından bu topa da hiç girmiyorum. Mustafa Denizli deyimi ile 10,5 numara hareket oldu bu gerçekten , getirilebilecek en iyi hoca getirildi.

Türk Milli Takımının dengesiz-sistemsiz-rastgele oyunu gibi birçok husus Hiddink ile de değişmezse değişecek çok şey var demektir. En başta futbolcular...Bu sebeple işi sıkı tutup en iyi derece ile istenilen yere gitme durumundalar zira onları teknik ve taktik yönden en iyi şekilde donatacak bir hocaları var artık. Eski hocalarının aksine... ''Haydi Koçum , sahaya çık ve onu anasından doğduğuna pişman et'' sözlerinden uzak...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails