9 Şubat 2010 Salı

Görev Yerine Getirildi



Kolay kolay böyle yazılar yazmayacağımı blogu takip edenler bilirler. Ancak maç yazısında hakemi zan altında bırakacak söylemlerde bulunduğumuz için en bariz olan ''eyyam kokan'' hareketi buraya taşımak istedim.

Pozisyonda Mehmet Topuz rakibinin boğazından tutuyor, itiyor , kakıyor. Bu hareketin karşılığı gayet tabii kırmızı kart.



Ancak bu kareden görüleceği gibi hakemin ciddi ciddi gözünün dibinde Diyarbakırspor'lu oyuncu Mehmet Topuz'a onun kendisine yaptıklarını yapıyor. Ve en çarpıcı kare geliyor;



Hakem Mehmet'e kartın sebebini ''Boğazını sıktın'' diyerek açıklıyor. Komik değil mi? Değil , hiç değil hatta. Bu arada topun oyuna sokulmasını geciktiren oyuncuya sarı kart dahi verilmiyor sanırım.

Hadi diyelim olayı Mehmet başlattı ve Mehmet'in hareketi daha şiddetli...(Ki hakemlikte böyle bir mantık yok.)

Olaya karışmanın cezası olarakta en aşağı sarı kart alacak bir oyuncu topun oyuna girmesini geciktirdiği için çift sarıdan men edilmeliydi ki bu da olmadı.

İlgiyle izliyoruz hakem skandallarını... İşin kötüsü nereden tutsak elimizde kalıyor. Ve benim gibi spor sevdalılarını stadyumlardan uzaklaştırıyorlar adım adım. Sonrada bu ülkede spor kültürü oluşmuyor diye ağlarlar ekranlarda. İlk önce adil bir ortamda mücadele imkanı sağlayın ki belirli bir spor kültürü olan insanlar gelsinler stadyumlara, salonlara... Aksi taktirde çok ağlarsınız daha.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails