1 Ocak 2010 Cuma

Ali Turan Nereye?

Türkiye liglerinde en çok beğendiğim 3 stoper oyuncusundan biridir Ali Turan. Güçlü, hamleli,sert... Arada sakarlıklar yapsa da oyun konsantrasyonu çok yüksek bir oyuncudur ki iyi yanlarından bahsediyorsak hızının da kötü olmadığını söylememiz gerek.

http://img19.imageshack.us/img19/4932/snap318.jpg

Her zaman Milli Takıma alınması gerektiğini düşünmüşümdür. Belki de gözden ırak olması alınmamasının sebebiydi ancak muhtemel bir 3 büyük transferi sonrasında Milli Takımda Servet'in yanındaki formayı kimseye bırakmayabilir. Bence iyi bir ikili de olurlar...

İlk önce sene sonu için Galatasaray'la söz kestiğinden bahsedilmişti Ali Turan'ın. Sonrasında bu transferin devre arası gerçekleşebileceği haberleri yayıldı. Kayseri ' de başkan, menajer, asbaşkan hepsi ayrı ayrı demeçler verdiler. Gidecek mi kalacak mı bilmiyorum ancak en kötü Bekir İrtegün gibi sene sonu katılır Galatasaray'a herhalde.

Galatasaray bu işi çok iyi yapıyor. Mustafa Sarp'ı da böyle aldılar , onunda performansı ortada. Sene başından beri formasını kimselere vermedi. Bu da bu transfer başarısının ispatıdır gözümde.

Aslında genel olarak Galatasaray yerli transferini çok iyi beceriyor. Senelerdir Fenerbahçe'de görmek istediğim modeldir bu , işe yarasada yaramasada sivrilen oyuncuları kadroya katmak. En kötü bir sene sonra Emreciksin gibi takasta kullanırsın...

Neyse konuya dönmek gerekirse son haberlerde A2'den oyuncu +125 bin euro deniliyor ki o oyuncunun kim olduğu çok önemli. Kayseri'lileri az tanıyorsam Serdar Eylik'i gözüne kestirmişlerdir. Ali Turan'ı bu kadar beğenmeme rağmen istenen topçu Serdar Eylik ise ben bonservisini vermen Kayseri'ye. Sene sonunu bekler öyle alırım Ali'yi.

http://www.mavisiyah.org/images/ali_turan.jpg

Bir de halihazırda Önder Turacı krizi varken Fenerbahçe neden bu transfere dahil olmaz birisi bana anlatsın. Fenerbahçe'nin defans ikilisi Galatasaray'dan daha iyi olsada iki takımın tüm defans oyunculara 100 üzerinden puan verip toplasak herhalde Galatasaray daha öne çıkar. Hele bir Önder Turacı var ki puan getirmekten ziyade götürebilir. Bekir'in de Antep'teki performansını henüz veremediği ortada. Kısacası Lugano - Bilica (ki ikisinden biri sakatlandığında-cezalı olduğunda da büyük problem) ikilisinin sağlam alternatifi yok Fenerbahçe'de. Ali Turan iyi giderdi , Luganonun yedeği yerli Lugano olurdu ama kısmet... Ali Turan için hayırlısı olsun işallah bu çizgisini devam ettirir ve Milli Takımda Gökhan Zan&Önder Turacı ikilisinden bir tanesini bile daha izlemeyiz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails