20 Ekim 2009 Salı

Önder Turacı - Bekir İrtegün

Belçika’da mevkisinde yılın ( net hatırlamıyorum; sağ bek ya da stoper olabilir) oyuncusu seçilerek Galatasaray- Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında alışılmış transfer kavgalarından bir kesite daha sebep olmuş oyuncudur Önder Turacı.

Kağıt üzerinde iyi transferdi kendisi. Yaşı gençti, yaşına rağmen yükselişte bir kariyeri vardı. Futbol altyapısını yurtdışında almıştı. Sözüm ona transferi sonlandıran Fenerbahçe kendisinden uzun süre faydalanabilirdi.

Ancak yıllar kendisini eskitiyor, geriye götürüyor. Son senelerde oynamayarak geriye gitmesini anlayabiliyorum ancak oynadığı dönemlerde ileriye doğru atılmış bir hamlesini görmedim Önder Turacı’nın. Son zamanlarda da hataları gözüme iyice batmaya ; büyümeye başladı.

Çok iyi denilebilecek fiziğine rağmen bu kadar basit çalım yemesini hiç anlayamıyorum mesela. Futbol altyapısı olarak bir Servet Çetin’den çok daha önde olan Önder’in bu denli nerede duracağını bilmemesi, adam karşılama hususunda sıkıntılar yaşaması çok şaşırtıcı gerçekten.

Notunu Trabzon’un Korelisi Lee karşısında 5 dakika içinde 3 defa kitlenip gollerde yardımcı olması esnasında vermişti aslında. Geçtiğimiz senelerde el kadar Jaba kendisini paçavra ettiğinde de (devamında da klasik şekilde ani bir hamle yaparak penaltı yapmıştı.) notu tescillenmişti gözümde. Çalım yenilir, penaltı yapılır ancak böylesi olmazdı. Olursa da böylesinin Fenerbahçe’de işi yoktu.

İyi bir yedek şeklindeki konuşmaları yıllardır duyarız. Ancak nedir iyi yedek? Yedek kaldığında geriye gitmeyecek çıktığında da belirli bir standartta performans verecek oyuncu değil midir? Ben neden bu söylediklerimi Önder’de göremiyorum ?

Bekir ise bir değişik versiyonu kendisinin. Her zaman genç yaşta Anadolu’nun X ya da Y klubünde kaptanlık mertebesine ulaşmış defans-ön libero oyuncularının büyük takımlara kazandırılması düşüncesinde olmuşumdur. Sözüm ona sorumluluk sahibidir bu oyuncular. Genç yaşlarına rağmen her şeyiyle örnek olmuşlardır arkadaşlarına…

Bekir’de sadece bu açıdan bakarsak bile yapılması gereken bir transferdi. Antep’te kimi zaman bek mevkisinde kimi zaman stoper mevkisindeki başarılı performanslarını saymıyorum bile. Hak etmişti kısacası…

Ancak bu forma Bekir’e biraz ağır geldi gibi sanırım. 2/3 senedir takip ettiğim ve büyük takımlara yakıştırdığım Bekir İrtegün top ayağına gelince eli ayağına dolaşan, ne yaptığını bilmeyen bir halde karşımıza çıkıyor lig maçlarında.

Halbuki kimsenin Bekir’den bir Gökhan Gönül olmasını beklediği yok. Ancak bir Uğur Uçar performansı beklemekte hakkı…

En kısa sürede kendisini gösteremezse Saraçoğlunda yükseler homurtulara şaşırmaması gerekecek. Zira kendisini tanıyamıyorum...



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails