5 Ekim 2009 Pazartesi

Gökay İravul,Berkin Arslan,Ömer Karancı

Aslında çok fazla altyapı maçı izlerim ve kimi oyuncuları belleğe aktarırım ancak bu yazıyı yazmama İBB karşısında saha kenarından izlediğim Gökay İravul sebep oldu.


Topu süren 1,71 boyundaki 18 Ekim 1992 doğumlu arkadaş Gökay olur. Belki adını bundan sonra google'a yazdığında bu blogla karşılaşacağından onu bir oyuncuya benzetmek yanlış olacak ancak ben izlemeyenlerin kafasında birşeyleri canlandırmak adına Bastian Schweinsteiger'e çok benzediğini belirtmek istiyorum. En önemli özelliği dinamizmi. Bu; çift kanatta oynama becerisi ile, yaş grubu için etkili sayılabilecek şutu ile ve duran topları kullanabilme becerisi ile birleştiğinde çok aktif bir isim olarak karşıma çıktı. Bir de kanadındaki oyuncuları kendi yarısahasında da kovaladığını, oyundan düşmediğini ve sürekli oyunun içinde olduğunu söylemek gerek... Alman takımlarının altyapısından gelme bir futbolcu gibi dursa da kendisi Denizli'den gelme imiş.
3 Şubat 1992li olan bu arkadaşımız da Berkin Arslan olur. Kendisi de Gökay gibi kısa(1,72) yeni kuşak topçulardan. Galatasaray altyapısında oynayıp piyasada adı az dolaşan oyunculardan biri ki bence nitelikleri ile doğru orantılı şekilde medyada yer bulsa idi en az Emre Çolak gibi bir kampa layık görülebilirdi. İzlediğim kadarıyla ortalamanın üstünde bir hızı olan topa gayet esnek ve oyun kafası şimdiden üst düzey olan bir futbolcu Berkin. Top kontrolleri, topla dönüşleri ve dribling anında topa hakimiyeti bende Hollandalı izlenimi doğurdu, bir tane de Hollandalımız oldu kısacası.

Resimdeki oyuncuda Beşiktaştan Ömer Karancı olur. Kafamdaki kurguda eksik kalan İngiliz görünümlü Türk oyuncudur kendisi.Sağ açık oynamasına rağmen ben solda da oynayabilitesi olduğunu düşünüyorum. Ortalama üzeri bir hızı, dayanıklılığı ve yine iyi denilebilecek bir pas yüzdesi vardır. Adam geçmesi ve driblingleri dikkat çeken diğer özellikleri.Beşiktaş'ın müthiş resmi sitesi(!) bir yaş, kilo vb. bilgiyi çok görmüş ancak futbol federasyonunun sitesinde 25 Haziran 1992 doğumlu olduğu bilgisi var.

Şimdiden bir kenara not almak gerek bu çocukları...''Emre Çolak ve Serdar Eylik nerede '' diyenlere ise Emre Çolak ve Serdar Eylik bu oyunculara göre çok daha fazla tanınırlığa sahip olduğundan bahsetme gereği duymadığımı belirtmem gerek...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails