13 Ocak 2011 Perşembe

Filmin Sonu...

''Servet'in rövaşatası ile dünyanın sonu mu geldi acaba derken Fener'in Türkiye Kupası'ndan elenmesiyle hayat tekrarnormale döndü. Gülmemek elde değil.'' demiş arkadaşın biri. Katılmamak elde mi?

Ancak sadece bu söze katılabiliyoruz tabi. Zira ortada bir tablo var, çok iç açıcı olanından. Hemen paylaşıyorum;

Kupa-> Grup sonuncusu.
Avrupa-> Gruplara kalıp sonuncu dahi olamadı.
Lig->Sübhanallah liderin 9 puan gerisinde...

Eski Malatya olsa kesin yenerdik. Yenisi ters geldi biraz, anladım da... Ortada bir gariplik yok mu sizcede? Mesela 15 kişi ile neredeyse Lille'i eleyecekken talihsiz bir gol sonrasında elenen hoca vizyonsuz diye ayaklarından tavana asıldı geçen sene. Türkiye Kupası'nı finalde, ligi ise yine finalde bıraktı. Türk taraftarlar gelişiyorlar tabi, önceden '' Ne iş yapar bu adam, simitçi bile bu takımı şampiyon yapardı.'' derdi, geçen sezon sonu ise son senelerin modası nakarat etti dillerde...

Sıkı durun:

Looser...

Şimdi insan düşünüyor tabi. Daum looser ise Aykut Kocaman nedir diye sorası geliyor arada. Ama sormayalım. Sonra yazı değerlendirmelerinde ''kötü''yü yiyoruz.

Devam edelim...

He unutmadan ;devam ederken geçen sene kör topal kanat oyuncuları ve el bombası bir stoperle finallere kadar geldiğimizi hatırlatıp ama üstünde durmadan devam edelim.

Burada sürekli olarak paylaştık ''Neden Aykut Kocaman yetersiz?'' sorusunun cevabını. Negatif yorumlar alsak ta bunları ''taraftar gibi davrananı taraftarın tutmasına'' bağladık bunca zaman. Ama görülmek istenmese dahi en büyük problem taraftar gibi davranmak aslında. Sene başında bir hata yaptık, kızımıza damat alıyorduk sanki '' Adam gibi adam '' almalıydık, doğru konuşmalı idi politik ve stratejik değil. Kelepçecigillerden Vedo yollanmalıydı ilk, yollandı. Sonra birikmiş sorun Alex'e gelmeliydi sıra geldi. Sonra kelepçecilerden Andre Santos'un dengesi bozulmalıydı , bozuldu. Sonra moral olarak yerin dibindeyki forvet oyuncusuna bir tekme daha atılmalıydı, atıldı. Klup maddi olarak zarar edecek olsa da doğrular bunlardı değil mi? Sonra Cristian'a takılmalıydı, takıldı. Ruhsuz oyuncular, kelepçeci oyuncular kapı dışarı edilmeliydi...

Ee, öyleyse bu tabloyu kim , nasıl açıklayacak?

Çok samimi birkaç şey söylemek istiyorum. Esasen temel sıkıntı ne Aykut Kocaman'ın taktik, teknik eksikliği ne transferleri ne başka birşey. Bunlardan etken tabi ama en büyük sıkıntı Lille maçından sonra Daum'un kellesini isteyen taraftar, ligde şampiyon olamadı diye Zico'yu gönderen başkan ve çok övülmesine rağmen iletişim konusunda yerlerdeki Teknik Direktör...

''Yorumsuz'' olarak vereceğim bir cümlem daha var buna binaen;

Alex De Souza, Andre Santos, Cristian, Kazım, Andre Santos, Guiza...

Zira Daum'un Dunga'ya yalan söylemeyerek (Evet, Andre Santos'un kelepçeli partilerin içinde olduğu haberi malesef ki doğru diyerek ) sattığı Andre Santos'un Daum döneminde şuanki performansının 10 mislini verdiğini herkes görüyor...

Sahi, yukarıda Vederson demişken aklıma geldi. Keleçpeciydi değil mi o? Peki Caner neci acaba?

Bu makamda oturan şahsiyetlerin taraftar gibi davranıp taraftarın taktığı konulara takmaması gerektiğini milyon kere yazdık buraya. Bir kez daha tekrarlamanın lüzumu yok zira kelepçeliler kelepçesizlerden ne hikmetse 3 kat daha başarılı oldular geçen sezon...

En kötü olan ise şu ki Fenerbahçe taraftarı futbol diye bir branşın olduğunu unutmak üzere... Bunda başka branşlarda alınan başarıların büyük etkisi olsa da temel sebep futbol şubesinin başarısızlık ve kötü yönetime alışması sanırım. Benim gibi bir Fenerbahçe taraftarı Fenerbahçe futbol takımının maçından çok Fenerbahçe Ülker maçını izliyorsa cidden incelenmesi gereken bir konu olmuştur bu...

Son paragraf transfer mevzusu için gelsin. Fenerbahçe'nin sol bek ya da ön libero ihtiyacı olduğu doğrudur ancak en büyük ihtiyaç sahada ne yaptığını bilen , takım gibi oynayabilen bir takımdır. Şayet eksik bölgelere mevkilerinin en iyileri olan yıldızları getirsenizde bir değişim olmadığını göreceksiniz... O zamanda çok iyi oyunculardan kurulu rezalet bir takım olarak devam edeceğiz yola, ötesi değil.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Bugün bu maç hakkında bikaç şey yazmak istiyorum.
Maçın kaybedilmesinin en önemli nedeni Aykut Kocamanın yapamadığı hamleler ve yaptıgı yanlış tercihler oldu.Malatyaspor maça hızlı başladı ve daha ilk 20 dakikada canerin olduğu kanattan iki net pozisyon yakaladılar.Aslında maçı izlerken gol geliyor dedim.Aykut hoca nasıl bunu görüp önlem almaz inanılır gibi değil.Maçın en iyi oyuncularından Okan alkanın yine Canerin kanadından gelen topa ters vuruşuyla golü yedik.Hemen arkasından golü bulmak şansımızdı.
maçın ikinci yarısında ise Aykut Hocanın yanlışları zirve yaptı.O kadar hatasına rağmen Canerin yerine Okanı oyundan alması bir teknik adamın yapmaması gerekn bir hataydı.Bu hatanın sonucu Caner yine maç başından beri yaptığı hatalara bir yenisini ekleyerek karşılık verdi ve maç 2-1 oldu.
Tabi bu arada sakatlıktan yeni çıkan özer ve uğurun bu kadar agır zemin ve maç eksikliklerine rağmen kurtarıcı olarak oyuna girmeleri bence teknik adam yanlışından öte birşeydi.
Canerin oyundan çıkması için bu kadar hata yapması mı gerekıyordu.2-1 den sonra santosun oyuna girmesini de anlamadım ben.
Aykut hocanın Okan alkan ve Caner değişikliğinin tek bir amacı vardı taraftara ve basına suçlu bunlar imajı vermekti.
Oysa iyi teknik adam olacaksan 20. dakıkada Caneri oyundan alacaksın koyacaksın santosu yerıne hem santosu kazanacaksın hem de takıma otorıte koyacaksın.Bak nasıl oynuyor oyuncular ondan sonra.
Okan ve Canerın oyundan alınma zamanlamaları tamamen acizlik gösterisiydi.

http://yemegintuzu.blogspot.com/2011/01/yeni-malatyaspor-fenerbahce.html

Adsız dedi ki...

ne zamandır aykut hocayı savunan biri olarak benim de bu maç sonrası duygularımın yönü değişmeye başladı...teknik ve taktik yetersizlikleri geçtim oyuncuların üstünde hiçbir otoritesi olmadığını gördüm.çünkü oyuncularda hırs denilen şey hiç kalmamış...biraz okan ve birazda emre hırsı ile oynadı diğerleri artık iyice zıvanadan çıkmışlar...bence bu takımın yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekir takımda yerli gençleştirme operasyonu olması gerekiyor...andre santos,güiza,niang,selçuk,caner gibi adamların yerine artık çok daha kötüde olsa hırslı genç futbolculara yer verilmesi gerkiyor...

Adsız dedi ki...

hocam mert günok'un performansını nasıl buluyorsuunuz?

Diferansiyel dedi ki...

Bence gayet başarılı.

Adsız dedi ki...

Merhabalar, ben Beykan şimşek ile ilgli soru soracaktım hızı, hava hakimiyeti ve tekniği nasıl? acaba yaşı biraz daha büyük olsaydı niang'ın bir ekürisi olablirmiydi?

Diferansiyel dedi ki...

Merhaba...

Beykan'ın hızı ortalama üstü, hızlı diyebiliriz. Pırpır oyuncu. Hava hakimiyeti boyuna göre iyi. Tekniği de yaşına göre epey iyi. Ama en fazla göze batan özelliği gücü oldu bende. Yaşı ve boyuna rağmen epey güçlü ki A2 takımından konuştuğum oyuncularda epey güçlü olduğunu söylüyorlar.

Adsız dedi ki...

Peki tek forvet olarak yaşı daha büyük olsaydı buguün ki oynayabilir miydi?Yani pozisyon yaratma özelliği varmı acaba? Bir de ben de Onur Karakabak adlı gencin gelişmini merak edenlerdenim.Onur geçen sene A2 takımındayken daha çok sol kanatta mı oynuyordu, yoksa sol bekte mi?Hızı ve tekniği nasıldı?

Diferansiyel dedi ki...

Yaşının büyük olursa ve fiziksel gelişimi de bununla doğru olursa olabilir. Pozisyon yaratma becerisi olan bir oyuncu.

Onur sol bek oyuncusu. Hızı ortalamanın az üstünde, ne yavaş ne de çok hızlı. Tekniği sol bek oyuncusuna göre iyi. Esas özelliği hırsı ve inatçılığı Onur'un.

Adsız dedi ki...

peki özgür çek ile onur karakabak karşılaştırması yapıldığında hangisi daha ağır basar?

Adsız dedi ki...

hocam a2 ligi puan durumunda fenerbahçe neden bu kadar alt sıralarda?

Diferansiyel dedi ki...

Özgür Çek Ergün Penbe, Onur Karakabak Hakan Ünsal... Tarzlar bu. Siz hangisini beğeniyorsanız sizin için o ağır basar :)

A2 liginde bu dibe vuruş süpriz değil. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren rezalet bir tablo çiziliyor. Benim gözlemlediğim sebep ciddiyetsizlik, konsantrasyon eksikliği. Her oyuncunun A takıma dair hayalleri ve planları var , kimi haksızlıklarla beraber takım kimyası da bozuldu. Mesela Enis Gül A takıma alınmalıydı, mesela Furkan Aydın hiçbir zaman A2 takımının 11 oyuncusu olmamalıydı gibi.

Related Posts with Thumbnails