14 Aralık 2009 Pazartesi

Ankaragücü maçı ardından

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-12-12_mac446.jpg

Fenerbahçe için çok sıkıntılı bir hafta ; sıkıntılı bir maç ile geride kaldı.

Bazı maçların taktiği tekniği yoktur, kazanmak zorundasındır; çıkarsın mücadele ederek öyle ya da böyle kazanırsın. Kötü dönemde alınan bu tip galibiyetler oyuncuların moralinin ve güveninin yerine gelmesinde çok önemli bir yer tutar. Buna istinaden sahaya çıkıp geçmiş maçlarda eksik ya da olmayan olarak tanımladığımız mücadeleyi maç sonuna kadar veren futbolcuları tebrik ediyorum.



Takım kadrolarını baktığımızda sene başında büyük umutlarla transfer edildiği halde sakatlık sebebiyle takımdan uzak kalan, beklenen katkıları yapabileceği süreleri alamayan Özer Hurmacı'yı gördük. Uzun süren sakatlığından sonra bu kadar kritik bir maçta görev almasını açıkçası beklemiyordum ancak Özer bu maçta formasının ve yeteneğinin hakkını verdi. Fark yaratan oyunculardan oldu. Ancak fiziksel olarak henüz hazır olduğunu söylemek oldukça güç.Yine de böyle bir oyuncunun kadroda olması takıma çok önemli değerler katıyor. Orta sahanın ilerisinde hemen hemen her mevkide görev alabilen Özer'in yeteneği idmanlarda elde edeceği fiziksel kalite ile birleşince ilerleyen haftalarda düzenli olarak 11'de görev alabileceğini düşünüyorum. Bu da Fenerbahçe'yi Alex merkezli bir takım olmaktan uzaklaştıracak ve rakipleri daha fazla tedbir almaya itecektir.
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-12-12_ank13.jpg
Lugano-Bilica ikilisine sene başında bulunduğumuz övgüler nazar değdirmiş olacak ki Bilica cezasını tamamladığından beri uyumsuz bir görüntü çiziyorlar. Ancak savunmanın sadece stoper oyuncuları ile yapılmadığını unutmamak gerek. Atılan golleri şöyle bir kenara bırakırsak Gökhan Gönül'de ki genel düşüş takımı çok olumsuz etkiliyor. Emre ve Kazım'ın olmadığı bir ortamda Özer'in de daha beklediğimiz seviyeye gelemediğini, Mehmet'in alışma sürecinde olduğunu düşünürsek Gökhan'ın daha fazla katkı verme zorunluluğu üzerinde durabiliriz.:Ancak asist sayılabilecek bir orta da yapsa hücumda gayretli olmasına rağmen etkisiz olmasının yanında savunma anlamında da kötü bir performans sergiliyor Gökhan Gönül son haftalarda. Neyse ki devre arası geliyor , o da kendi iç muhasebesini yapacaktır.

Cristian basit , gösterişsiz ancak çok faydalı oyununa devam etti. Maçın adamı da Alex'tir gözümde.
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-12-12_ank8.jpg
Guiza'nın da son birkaç maçtır alışık olduğumuz görüntünün dışında etkili olduğunu düşünüyorum. Bunu gol attığı için ya da çok iyi oynadığı için söylemiyorum; sadece eski performanslarının yanında Eskişehir , Kasımpaşa , Twente ve Ankaragücü maçındaki performanslarının iyi olduğu söylenebilir. Tabiki daha iyi olmalı özellikle Dünya Kupasına gitmek istiyorsa...

Zor bir hafta geride kaldı. Devre arasına Trabzon galibiyeti ile girmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails