14 Nisan 2011 Perşembe

Uğur Meleke ve Düşündürdükleri

Uğur Meleke'nin bugün yazdığı yazı ile Türkiye'nin kanayan yarasına parmak basmış desek pek bir medyatik giriş yapmış oluruz değil mi?Ama sanırsınız ki müthiş bir yazı yazmış, söylenmeyenleri söylemiş. Hayır. Yazı burada, biraz göz gezdirirseniz ne demek istediğimi daha net anlarsınız diye düşünüyorum. Çünkü biraz suçüstü yakalanma durumu var yazıda. Bir de dediğim gibi ''Türkiye'nin kanayan yarası '' ilgi ve bilgi sahibi olmadan eli kalem tutanların kendilerini nasıl açık ettiklerinin en bariz örneklerinden diyebiliriz.

Kendince incecidir Uğur Bey. Yazdığı yazıda da belki çoğu Fenerbahçe taraftarının şampiyonluk mücadelesi sebebiyle dikkat etmediği bir hususa dikkat çekmiş başlangıçta. Sol kanatta son 5 maçta değişen oyuncuları teker teker sayarak yazının anafikrine geçiş yapmaya çalışmış. Keşke direkt buradan geçiş yapsaymış. Ya da vermeyi sevdiği istatistiki verileri de verdikten sonra söylemek istediklerini söyleseymiş. Yazıyı detaylandırarak '' her kıtaya hakimim '' mesajı vermek istemiş ama malesef ''kavuşmamış'' bu kez.

Uğur Meleke diyor ki Brezilya Milli Takımının iki sol beki ( Andre ve Bastos ) sol açık kökenli. Ve ekliyor; ''Barcelona solunda sağbek için transfer edilmiş Adriano'yu oynatıyor.''

Ben esasen İstanbul Üniversitesinin Endüstriyel Futbol paneline geldiğinde kendimce nasıl bir düşünce yapısına sahip olduğunu anlamıştım Uğur Bey'in. Zira Aragones'in yaşından dem vurup '' Bu yaştaki teknik direktör Fenerbahçe'ye ne verecek? '' diye soran öğrenciye '' Alex Ferguson'da 70 yaşında, ne alakası var yaş ile, olmayınca olmuyor.'' şeklinde çıkışmıştı üç sene önce. O zaman Alex Ferguson 66 yaşındaydı, bende söz alıp kendisine hem bunu hatırlatıp hem de arkadaşın kastetmek istediği şeyi yanlış anladığını söyleyince yine son derece bilirkişi tavırları ile enteresan yanıtlar vermişti. Bir de en büyük hayalinin büyük bir takımın Ceo'su olmak olduğunu söylüyordu. O derece güveniyordu kendisine. Peki biz ne diyorduk?

Uğur Meleke yine bilirkişi gibi ( İngiltere, İspanya, İtalya benden sorulur ama Brezilya'ya kadar geniş bir portföy sahibiyim. ) konuşmuş ki Ceoluk hayali kuran bir köşe yazarının bu tavrına şaşırmadım. Ama gönül isterdi ki izlemediği ligler, bilmediği futbol yapıları hakkında yorum yapmasın. Yapıyorsa da bilen birilerine sorsun... Zira Andre Santos sol açık filan değil Brezilya futbolunun neredeyse sol açıksız anlayışının direkt sol bekidir. Şayet Brezilya'dan bir iki maç izlerse kendisinin sol açık oynadığını sandığı oyuncuların aslında sol açık olmadığını anlayacaktır ki zaten Brezilya'dan ''mevkisiz'' olarak Avrupa'ya gelen oyuncuların Avrupa futboluna alışma sürecini uzatan faktörlerden biridir bu. Ancak yazıda bana göre çok daha büyük bir gaf söz konusu. Zira Uğur Meleke bu satırları yazarak değil Brezilya ligini; La Liga'yı dahi Barcelona harici izlemediğini kanıtladı gözümde. Zira izleseydi Adriano'nun Fenerbahçe ile de eşleşmiş olan Sevilla'da nerede oynadığını, dolayısı ile Barcelona'nın nereye transfer yapmış olabileceğini anlardı.

Türk sporunun böylesine değerli kalemlere ihtiyacı var diyerek noktalayalım yazımızı.

Peki blogu neden mi boşluyorum?

Neden acaba...




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails