5 Eylül 2010 Pazar

Okan Alkan, Gökay İravul Ve Diğerleri...

Cumhuriyet Kupası adı altında Sivasspor ile oynanan müsabakada geçtiğimiz dönemlerde çokça bahsettiğim isimlerin birçoğu şans buldu ve yıllardır altyapıdan gelen oyuncuları sahada görmek konusunda büyük özlem çeken Fenerbahçe taraftarı pek bir mutlu. Ancak iki maç dahi olmadan gençlerimize öyle yakıştırmalar yapılıyor, haklarında öyle hayali senaryolar yazılıyor ki şaşırmamak elde değil. Böyle bir özlemden sonra yadırgamamaya çalışıyorum ancak insanlar sadece görmek istediklerini gördüklerinden beklenti o kadar yükselmiş ki bu beklenti ilk başta o çocuklara yapılmış büyük bir haksızlık...

Esasen Okan hakkında düşündüğüm bir yazı daha vardı. İki senedir çokça yazmama rağmen bu seferki buralara gelene dek tırmandığı basamaklar hakkında, hayatı hakkında olacaktı... Sağolsun Lig TV benden önce davranmış, kimisi doğru kimisi yanlış cümlelerle dört buçuk dakikalık bir video ile Okan Alkan Alves'i tanıtmış sporseverlere. Yine de bu düşüncemden vazgeçmiş değilim, Okan hakkında bir yazı yazacağım.

Bir başka düşüncem Gökay İravul isminin iki senelik performansını daha detaylı şekilde incelemek. Buna buraya geçmiş zamanlarda yazdığım yazıları kopyalarak başlayacağım ve sonrasında kısaca hikayesinden bahsedeceğim...

Devamında sırayla diğer genç oyuncuları tanıtacağım. Bunları yaparken geçmişte neler yazmışım hepsini tekrardan kopyalayarak bir bilgilendirme yapacağım.Zira bu oyuncular ile ilgili iki maçla gözükenlerin hemen hemen hepsini iki senedir söyleyen birisi olarak gözükmeyenlere dikkat çekerek daha bilinçli bir beklenti yaratmayı amaçlıyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bizim altyapıyı az çok takip etmeye çalışırım Erdalı ilk defa bu maçta duydum kimdir necidir?

Diferansiyel dedi ki...

Erdal A2 takımda neredeyse hiçbir zaman 11 başlamamış, geçtiğimiz sezon takım sezon sonuna doğru çözüldüğünde A2 ye alınmış ne yaptığını 5/6 maçtır anlamadığım bir oyuncu. Şans ayağına geldi, Bölgesel ligin ardından 5/6 A2 maçı, akabinde ise A Takımda oynadı fark yarattığı taktirde 1 sene içinde hayatını garantiye alacak fırsatı ele geçirmiş olacaktı ama A2'deki gibi sahada ne yaptığı belli değildi:) Daha dikkatli izleyip detaylı yazarım.

Diferansiyel dedi ki...

Erdal bugün oynanan A2 müsabakasında 2 gol atmış:)

Related Posts with Thumbnails