5 Eylül 2010 Pazar

Estádio Jornalista Mário Filho

Nam-ı diğer Maracana,  efsane futbol mabedi Flamengo-Santos maçın da hakemin son düdüğü ile kapılarını Türkiye saati 23.45 de kapatacak.

2014 Dünya kupası ile 2016 Yaz Olimpiyatları için yenileme ve kapasite düşürme çalışmaları yapılacak. Maliyetin ise 400 milyon dolara yaklaşacağı açıklanmıştı.

Mabed kapanırken bizden birileri de orada olacak bu gece. Flamengo da Deivid ve Santos'ta Edu Dracena bu topraklarda uzun süre ter akıttıktan sonra rakip olarak son maçta oynama onuruna ulaşacaklar.

Bir çok şeye tanıklık etmiş, her karesinde tarihin ayrı izi olan bir mekandan bahsediyoruz.Ulus tarihinin en büyük üzüntüsü olan 1950 Dünya Kupası finalinden, yüz seksen bin kişilik Frank Sinatra konserine, Pele'nin 1000. golünden, Zico'nun 333 gole ulaşan  efsane performansına kadar.

Brezilyalılar için oldukça zor bir gün olacak bugün, gurur duyulan bir mekanın bir süreliğine terk edilmesinin zorluğunda bahsediliyor. Kolay değil bir çoğu için kiliseden sonra gelen ikinci mekandan bahsediyoruz. Tez vakitte kavuşmak dileğiyle şimdilik elveda Maracana.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails