11 Haziran 2010 Cuma

Dünya Kupası Gruplar Analizi 8# H Grubu

H grubu: İspanya, İsviçre, Şili, Honduras

Ülkemizde Yeniköy kasabı(!) olarak adlandırılan Del Bosque'nin yönetimindeki son Avrupa Şampiyonu İspanya görüldüğü üzere grubun açık favorisi. Kadrosunu yazmaya dahi gerek duymuyorum zira Barcelona yazabileceğim isimleri son senelerde futbolla ilgili olan-olmayan herkese ezberletti.

Grubun diğer güçlü takımı İsviçre'de Wolfsburg'lu kaleci Benaglio, Lazio'lu Lichsteiner, yeni Fulham'lı Senderos, Leverkusen'li Barnetta, West Ham'lı Valon Behrami, Udinese'li Gökhan İnler , Luzern'li Hakan Yakın,yine Leverkusen'li Eren Derdiyok,Basel'li Frei, Twente'li N'Kufo gibi tanıdık ve iyi oyuncular mevcut. Küçük bir ihtimal olsa da Şili zorlayabilir kendilerini ama grupları ikincilikle bitireceklerini tahmin ediyorum.

Şili'nin kadrosuna baktığımızda Beşiktaş'lı Rodrigo Tello, Matias Fernandes, Valdivia, Mark Gonzales, Alexis Sanchez ve Humberto Suazo'dan başka göze çarpan oyuncu gözükmüyor. Kamerun Milli Takımı için söylediklerimi kendileri içinde söyleyeceğim zira zor da olsa doğru organizasyon ile grupları genel tahminleri çürüterek bitirebilirler. Bana göre olmayacak olsa da..

''Rambo'' Julio Cesar de Leon, Wilson Palacios ve David Suazo... Hiçbiri Honduras'ın maçlarını izlemem için sebep değil. Yok yere seyahat etmişler...

Sıralama tahminim;
1-İspanya
2-İsviçre
3-Şili
4-Honduras

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails