11 Haziran 2010 Cuma

Dünya Kupası Gruplar Analizi 6# F Grubu

F grubu: İtalya, Yeni Zelanda, Paraguay, Slovakya

Marcelo Lippi'nin çalıştırdığı İtalya için güzel bir grup. Alışılmış savunma anlayışlarının yanında ileri uçta çok formda Di Natale, Pazzini gibi oyuncularının olması İtalya adına önemli bir artı. Bunun yanında ortasahanın ortasında muhtemelen son Dünya Kupasını oynayacak olan oyuncuların extra motivasyonlarıda onları alışılmış şekilde üst tura çıkartacaktır. Daha fazla birşey yazmaya da sanırım gerek yok.

Roque Santa Cruz, Barrios, Nelson Valdez, Oscar Cardozo gibi hücumculara sahip Paraguay'ın forvet mevkisi haricinde hiçbir mevkide bu kadar tanınan oyuncuları yok. Belki defansta Boca'lı Morel ortasahada ise Barreto'yu sayabiliriz ancak hiçbiri yukarıda saydığımız forvet oyuncuları kadar şöhretli değil. Teknik direktör Gerardo Martin'in yerinde olmak istemezdim zira elinde çok adaletsiz bir kadro var.

Karhan'ın sakatlığı sebebiyle Slovak Milli Takımında Avrupa'nın bilinen takımlarında oynayan oyuncular dikkat çekiyor. Defansta Liverpool'lu Skertel ile Wolfsburg'lu Pekarik, ortasahada Hamsik ve Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch ilk bakışta göze çarpan isimlerden. Tabi Holosko ve Sapara'da... Paraguay ile girişecekleri ikincilik mücadelesinde şanslı olan taraf bence Slovakya.

Kadrosunda bulunan en bilinir isim Ryan Nelsen olan Yeni Zelanda'yı yazmaya gerek duymuyorum. Yok yere israf, başka birşey değil.

Sıralama tahminim;
1-İtalya
2-Slovakya
3-Paraguay
4-Yeni Zelanda

Dikkat edilesi oyuncular;
Marek Hamsik, Miroslav Stoch

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails