11 Haziran 2010 Cuma

Dünya Kupası Gruplar Analizi 5# E Grubu

E grubu: Hollanda, Danimarka, Japonya, Kamerun

Bert van Maarwijk yönetimindeki Portakallar grubun favori takımı gibi lanse edilse de sanırım gruplar çekildiğinde grubundan çok memnun olan Hollandalı yoktur. Nitekim bende Türkiye'nin Dünya Kupasında böyle grupta olmasını istemezdim.

Stam ve De Boer'dan sonra istenilen seviyede stoper çıkartamamaları bir yana hala Van Bronckhorst'a bel bağlamaları defansif anlamda yaşadıkları sıkıntıyı özetlemeye yetiyor. Hele takımın bir de ileri uç elemanlarına baktığımızda defans bölgesinin sıkıntısı daha iyi anlaşılır hale geliyor. Euro 2008'de bu sıkıntıları elenene kadar ileri uçtaki baskınlığı ile kapatan Hollanda'nın bana göre en büyük artısı forvet elemanlarının kalitesi kakdar ortasaha oyuncularının oyunun çift yönünü oynamadaki başarısı. Mark Van Bommel, Sneijder gibi formda ve etkili ortasaha oyuncularına sahip Hollanda'nın sahaya 4-5-1 ile dizileceğini düşünüyorum.

Robben'in yokluğunda Elia'nın ve Van Persie'nin Sneijder'e eşlik etmesi gerektiğini söylememize gerek yok sanırım. Zira en ileride yıllardır alıştığımız gibi '' Bay Tehlike '' Ruud Van Nistelrooy olmayacak.

Grubun diğer güçlü takımı Danimarka da kaliteli oyuncuların yanında teknik direktör Molten Olsen'in tecrübesi onları bir adım öne çıkartıyor. Arsene Wenger'in evliya sabrının ürünü Bendtner, Ager, Kjaer, Kahlenberg, Poulsen ve yılların eskitemediği kanat Rommedahl Danimarka'nın tanınan oyuncularından.

Basının senelerdir Fenerbahçe'ye yamamaya çalıştığı Paul Le Guen'in çalıştırdığı Kamerun'da Süper Ligden tanıdığımız isimler dikkat çekiyor. Kalesi Kameni ile emin ellerde olan Kamerun'da defans hattında
Benoit Assou-Ekotto, Aurelien Chedjou, Stephane Mbia, Song ve Geremi gibi isimler var. Achille Emana ve kuzen Song ile ortasahada da fazlasıyla mücadeleci bir takım görüntüsüne bürünüyorlar. İleri uçta Eto'o gibi bir usta var.

Paul Le Guen'in antrenörlük meziyetlerini sorgulamak adına güzel bir fırsat olacak. Zira Danimarka ve Hollanda'nun gruptan çıkacağını öngörsemde doğru bir organizasyon ile Kamerun'da bunu başarabilecek güçte bir ekip.

Japonya'yı izlemek için ise Takayuki Morimoto, Keisuke Honda ve Daisuke Matsui' den başka sebebim yok.

Sıralama tahminim;
1-Hollanda
2-Danimarka
3-Kamerun
4-Japonya

Dikkat edilesi oyuncular;
Takayuki Morimoto,Keisuke Honda,Eljero Elia

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails