21 Aralık 2010 Salı

Sezon Başından Bugüne...

Biri bana nelerin değiştiğini anlatabilir mi? Evet, ihtiyacım var şuan buna. Mesela stoperlerimiz rol model Barcelona'nın ( alınan modelin eşi benzeri daha görülmedi ya neyse) stoperlerinin çıktığı mesafenin yarısına çıkabiliyorlar mı? Veya 27 kişilik kadronun 20'si eski takımlarında lider oyuncu yani kaptanken Fenerbahçe sahaya bir karakter koyabiliyor mu en basitinden? Sahayı parselleyebiliyor mu geçen bunca süreden sonra? Yoksa baskısı adam kaydırmalara dayalı alan savunması değil de rakibe 3 kişinin deli dana gibi basmasından mı ibaret? Birikmiş sorunlarımız çözüldü mü acaba yoksa o birikmiş sorun hala maçlar, kelleler kurtararak sorun biriktirmeye devam mı ediyor(!) ? Fransa Ligi gol kralı, tank gibi forvet Niang , iki tane atlet kanat oyuncusu ile 4/3/3'e mi döndük yoksa elimize yüzümüze mi bulaştırdık bu hayalide... Yoksa istenmeyen adam konumuna getirilen adam evdeki hesabı çarşıya mı uydurmadı?

Bilinçli baskı deyimini de bugün itibari ile futbol lügatine armağan eden Ömer Üründül'den daha komik detaylar da mı vardı sahada? Mesela kazanılması gereken bir maça as oyuncuları takvimde yakın tarihte herhangi bir maç yokken yedek bırakmak gibi? Ya da baktık olmadı '' Hadi aslanlarım çıkın alın'' demek gibi. Ya da işler sarpa sardığında rüzgarda savrulmuş yapraklar gibi takımı alakasız bir şekilde sahaya sürmek gibi... Tabi sahanın en iyi iki oyuncusunu sahadan çıkarmak gibi.

Avrupa'da Fenerbahçe yok gibi. Eh ligde de şampiyonluk hayal gibi. Kupaya girmiyorum, o hayal bile değil gibi. Eh naptık biz bugüne kadar, bari sahada değişen ne var ki ilk günün üstüne hızla koyan bir Fenerbahçe gibi?

Gökay gibi bir gencecik bir değerin Ankaragücü maçından itibaren ortaya koyduğu istikrarlı yükselişi de gölgeliyoruz gibi. Sanki top alışı, kararlılığı, kabul edilirliği arttı gibi. Sanki abileri kabul etti gibi. Aynen çoğu şeyi kabul etmek zorunda bırakılmaları gibi. Sistemsizlik için savrulmalarına göz yumulmaları gibi...

3 yorum:

Sporel dedi ki...

Sezon başında devrim yapacağız diyorsun üzerinden 20 maç geçiyor bırak devrimi geçen seneden bir adım öteye gidebildik mi? Bizi bilen biri içimizden biri dedik eyvallah dedik sahada 11 tane adam var, 17 yaşında bir çocuk bir ileri bir geri koşuyor isyan ediyor ama nafile abileri çoktan başlamış noel kutlamalarına. Sezon başından beri istemediğin adama sarılıyorsun, o da bir süre sonra diğerlerine ayak uyduyor, bu işin tekniği taktiği yok biz çok mağlubiyetler gördük ama o formanın değerini bilmezseniz yada sahadaki adama öğretmezseniz yarınınız olmaz orada istediğiniz kadar devrimci olun.

Adsız dedi ki...

ben aykut kocaman'ın üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum...yani daum gibi zico gibi olup günü kurtarmaya çalışsaydı belki bugun daha çok maç kazanbilir daha çok puan toplayabilirdi fakat aykut hocanın bugunden çok geleceği düşündüğünü göz önüne alırsak bu eleştrilerin de anlamsız olduğğunu anlamış oluruz...aykut hoca sezon başında bu göreve geldiği zaman ve devrim yapacağım dediği zaman zaten bu seneden ümidi kesmeniz gerekiyordu...eğer kesmiyorsanız blog açıp ben iyi bir futbolseverim demenize gerek yok çünkü bu sabırsızlıkla sokaktaki veli amcadan farkınız kalmıyor...hem aykut hocada ilk defa bu kadar büyük bir kulupde çalışıyor yani o da çalışarak bir şeyler öğreniyor o da tecrübe yolunda ilerliyor fenrabhçe ile birlikte ...ne olur holigan bir taraftar gibi davranmayalım fenerbahçe isteseydi avrupadan birini tutar getirirdi fakat o hoca da günü kurtarmaya çalışacak ve parasını düşünecekti...son diyeceğim şudur:S-A-B-I-R!!!

Adsız dedi ki...

onur karakabak fenerbahçeye mi döndü acaba mersin idmanyurdunun kadrosunda göremedim kendisini

Related Posts with Thumbnails