21 Şubat 2010 Pazar

Lille Maçından Geriye Kalanlar

Fransız temsilcisinin iki üç maçını izleyen sıradan bir futbolsever bile çok ters bir kura çekildiğinin bilincine kısa sürede varırdı. Hız, tempo ve nicesi. En mühimi oynarken oynatmayan bir takım ki bu Fenerbahçe için yeterince ters zaten...

Ancak bu kadarını bekliyordum dersem yalan söylemiş olurum. Skorda Guiza'nın kadife bileklerinin ziyadesiyle etkisi olsa da Lille'de kaçırdı.Hatta oynarken kaçırdı , Fenerbahçe ise oynamaya çalışan Lille'in savunmasındaki anlık boşlukları değerlendirmeye çalıştı. Burada da devreye Guiza girerek hayır dedi.

İki çeşiti olan 4/3/3'ün(bir dahaki post konusu) modern olanını oynuyor Lille. Siyahi stoperleri hariç gayet dengeli ve az hata yapan bir takım görünümünde. Açıklar top iç oyuncularında iken süratle yer değiştiriyorlar.Buna zaman zaman kanada akan zaman zaman orta sahaya gelen forvet elemanıda eşlik edince oluşabilecek tehlikeleri minimize etmek adına çok fazla efor sarfetmek ve maksimum düzeyde konsantre olmak gerekiyor. Hepsinden önemlisi ise 3 tane basan ve sert göbek oyuncusuna karşı eksik kalmamak.

Tüm bu futbol doğrularına rağmen son paslarda yeterince iyi seviyede değiller. Oyunun zihinsel ve fiziksel yönünde mükemmele yakın olmalarına rağmen oyuncu karakterinin etkisi olarak da istisnalar harici teknik olarak zayıf kalıyorlar. Ama bu görüntüleri bile yetti Fenerbahçe karşısında galip gelmelerine ki bu benim hiç ama hiç garibime gitmedi. Zira bir tarafta yarım sahayı 30 saniyede kateden bir takım diğer tarafta tüm sahayı 10 saniyede geçebilen bir takım vardı. Bu hız fazla geldi Fenerbahçe'ye.

Maçın başından sonuna kadar bindiren bekler, yer değiştiren açık oyuncuları ve orta sahayı parselleyen göbek oyuncularının kondüsyonlarının bir yerde biteceğini orada ise sazı Fenerbahçe'nin alacağını düşündüm maç içinde ki bu da olmadı. Lille takımının sağlık ekibinden tutup kondüsyonerine kadar tebrik etmek gerek bu hususta. Gerçekten fazla bir tempo bu.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen deplasmanda atılan gol umutlu olmaya yetiyor. Fazlası değil...Fazlası için fizik olarak rakibin seviyesinde olup baskı altında top yapabilecek oyuncularla kurulu bir kadro gerekiyor. Ve hepsinden önemlisi ise Guiza'nın hamama gitmesi...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails