17 Eylül 2009 Perşembe

Belediyeler

Ankaraspor ‘ un küme düşürülmesi tartışılırken ben olaya farklı gözden bakmak istedim.Tribünsüz takımlar..

Eski adı ile Ankara Büyük Şehir Belediye ‘ si olan Ankaraspor ‘ un durumuna üzülen neredeyse yok gibi..Tabi belediye personellerini saymazsak.Bana göre Türk Futbolunun bir sorunudur Tribünsüz takımlar – ki genellikle Belediye takımları oluşturur..
Çankırı Belediye SK ,Güngören BLD SK, İstanbul B BLD SK, Marmaris BLD SK (Allahtan çekildiler prof ligten) Tepecik BLD SK, Keçiören BLD SK, D.Bakır B BLD DİSKİ, Malatya BLD SK (Malatya SK kan ağlıyor bu takım ne iş yapar?) Elazığ BLD SK (Elazığ SK var işte ya bu neci?) Nilüfer BLD SK, Akhisar BLD SK, Gaziantep B BLD SK

Bu takımlar arasında en sivrileni hiç şüphesiz İstanbul ve Ankara ‘ nın Belediyeleri..Kurdukları iddaalı kadroları ile özellikle şampiyonluğa oynayan takımları yenmeleri daha da ses getiren Belediye ekiplerinin stadyumlarıda genellikle iğrenç yerlerde olur..
Olimpiyat stadyumu örneğin ; İstanbul B.Ş.B ‘ nin maçlarını oynadığı , İstanbul ‘ un en kötü yerinde ki maça girmek ve çıkmak tam bir ölüm..
Ankara Asaş , Ankara şehrinin merkezine 1.5 saat trenle(ki en hızlı ulaşım şekli aksi durumda trafikten adım atamazsınız) Trenden inip birde minübüse binmeniz gerekecek 45 dakikada oradan..
Sırf arma uğruna , gönül verdiğin renklerle olmak için çektiğin bu eziyetin birde dönüşü var.
Peki kimdir bu belediye takımları ? Hepsinin toplasan 20 taraftarı dahi yoktur.Bir çoğunun stadı bile yoktur.Bu gibi olgular futbolu , tribüleri ile var olduğunu görenler için ciddi bir sorundur.Bende futbolun tribünler ile var olduğunu düşünenlerden olduğum için bu gibi takımları gereksiz olarak nitelendiriyorum.
Federasyon Ankaraspor ‘ u haksız rekabet kararını vererek düşürdü , peki ama Şehrin takımı varken Belediyelerin kendi takımlarına destek vermesi haksız bir rekabeti oluşturmuyor mu ? Bu durumda kimi küme düşürecek Federasyon?

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails